Dilsa Demirbag-Sten kommenterar islam, muslimer och #muslimrage i Aktuellt

”Alla jihadister och extremister som vi kunde se på omslaget är också muslimer – men alla muslimer är inte extremister och jihadister.”

Se inslaget här

 

This entry was posted in Migration. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dilsa Demirbag-Sten kommenterar islam, muslimer och #muslimrage i Aktuellt

 1. Anders says:

  Nej inte alla bara mellan 35-61 % beroende på vilken undersökning man läser (även undersökningar från muslimerna själva).

  Har ser du den ”promille” som folk talar om som visade sig vara närmare 40 % av muslimska invånarna som tagit över en statsdel. Men DEET kommer ju aaaaldig hit, här har vi iiiinga problem.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2020382/You-entering-Sharia-law-Britain-As-Islamic-extremists-declare-Sharia-law-zone-London-suburb-worrying-social-moral-implications.html

 2. Magnus says:

  Anders. I detta på relevant innehåll befriade myspysiga orerande Aktiellt-inslag, med twitter-skärmdumpar och där muslimers skämtande om de som kritiserar upploppen felaktigt beskrevs som självdistans, så avslutades ändå med att programledaren frågade Dilsa om politik och religion, och hon sa då att det blir ju inte bra, det vet vi ju alla, om man blandar politik och religion. Inte en sekund analys om vad detta sekundlånga för Dilsa typiska men lättviktiga ”jaaag vet minsann”-uttalande om politik och religion hade för relevans i de händelser som var ämnet för Aktuellt-reportaget och borde ha diskuterats — om det nu hade varit någon journalistik att tala om (vilket SVT och SR knappast är numera).
  .
  Men du har rätt, att det är relativt många muslimer som är för sharia. I Egypten är det närmare 80-90 procent och i Storbritannien, med många pakistanier, mellan 30 och 70 procent, beroende på vilken fråga som avses. I Sverige har vi många bosnier, kanske över 100 000, där väldig få är för sharia, men fler av de från Irak och MÖ torde vara det. Kanske vi, med lite ”tur”, har procenttal under Storbritanniens 30-70 procent. 20-60 procent kanske?
  .
  Sen är det intressant att uberpräktiga Dilsa kan säga att man inte får säga något överhuvudtaget om muslimska radikala, för då generaliserar man alla muslimer, men sen talar hon själv gärna om amerikanska kristna högern, och dissar kristna som är höger i USA som en grupp. Om hon är inkonsekvent som liberal eller som muslim ska jag låta vara osagt. Dilsa är en person, som jämte sin präktighet torde söka att bevaka den med att säga opportunistiska saker, t e x om kristna i USA. Men hennes hårda kritik av alla som nämner radikala muslimer är märkligt, där hon för några år sen kallade Dick Erixon och Lars Vilks för islamofober, och hon har matat på med debattartiklar om att vi svenskar inte får kommentera muslimer överhuvudtaget.
  .
  Det är kanske särskilt om mana diskuterar varför radikala element kan ha framgångar just i islam som Dilsa menar att man generaliserar islam och muslimer. Men det är ju ofrånkomligt och är något jag inte ens blinkar inför att göra med vilken annan religion som helst — och jag är inte negativ till religioner, tvärtom. Men det ska man inte behöva förklara för att få godkännande att diskutera…
  .
  Sen är som sagt SVT rena kommunist-TV, där jag är precis lika irriterad på hur Agenda styrs, där man systematiserat att påstå och t o m rubricera svar på frågor som inte är vänsterpartiets syn — frågor som upprepas i ett — där den svarande inte håller med om den politiska synen såsom ”obesvarade” frågor. Så sa programledare och Agendas hemsida att Löfven vägrade att svara på om vinster i vården var okej, trots att han svarade mycket bra på de frågorna. De tjatar tills den de frågar ut ger med sig. Rena vänsterpartiets kampanj-TV, och det är rätt läskigt.
  .
  Om nån blir irriterad över detta långa svar eller anser att jag ”förtalar” någon här — jag håller med om att det är långt, men jag (försökte) säga nåt (jag korrekturläser det inte) och Dilsa är en offentlig person som ska tåla kritik (och den kritik jag har anser jag är relevant; gillar Dilsa ibland och i vissa lägen, men något opålitlig och en opportunistisk och/eller obehagligt mot kritiker av islam demoniserande stil, trots att hon författat texter om motsatsen. Skolbokslärd mer än intellektuell är mitt intryck). Migro får väl radera detta om det är så…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *