Boksläpp & mingel med Migro i Visby

Varmt välkomna till Visbys liberalaste mingel!

 Tisdagen den 1 Juli 15.00 – 17.00 

Svenskt Näringslivs Trädgård, Hamngatan 2 Visby

Ta en paus från strategier och valfläsk, och kom istället till vårt mingel där vi bjuder på idéer och vin! Vi inleder minglet med en förhandslansering av Fredrik Segerfeldts nya bok Migration och utveckling – att resa sig ur fattigdom med tillhörande panelsamtal (namn släpps snart!). Segerfeldts bok visar varför migration är det bästa sättet vi har att lyfta människor ur fattigdom varför vi bör ge fler möjligheten att söka en bättre framtid genom just migration.

Ur Gunilla Carlssons förord till Migration och utveckling:

Fredrik Segerfeldt har skrivit en angelägen bok om människor och drivkrafter. Han lyfter migration som en försummad utvecklingspotential och argumenterar väl underbyggt (bonus för omfattande referenslista) för mer möjligheter och fler migranter i världen.

Migration har alltid har varit ett, kanske det främsta, av verktygen för människor som vill söka sig en bättre framtid. Det är en mänsklig och global företeelse, där Segerfeldt förtjänstfullt lyfter de enskilda människornas perspektiv, och ger oss dessutom goda ekonomiska argument. Men migration är också komplicerad politisk materia som påverkar både mottagar- och sändarländerna. Och som därmed ställer krav på både nationell och internationell politisk kapacitet. Därför är det ingen slump att vare sig FN eller EU har tillräckligt stark policy för att hantera migration som en global nyttighet.

Vi är många som vill se mer av global utveckling, samarbete och rörlighet. Det biståndsetablissemang som Segerfeldt tidigare vänt sig emot borde här slå följe med honom, för mer samförstånd och samstämmighetspolitik. Det förtjänar både boken, författaren och inte minst alla de människor som inte vill annat än att själva kunna ta sig ur fattigdom. Och förhoppningsvis kan boken få en brittisk översättning för den europeiska debatten. Segerfeldts kaliber på detta tema platsar väl bland befintliga debattörer och ger förhoppningsvis mer fakta och eftertänksamhet i en även för Europa viktig framtidsfråga.

Anmälan görs genom att maila brentlin@migro.se eller genom att gå med i vårt event på Facebook

Varmt välkomna!

 

This entry was posted in Aktuellt, Migration. Bookmark the permalink.