Migro tilldelas Bertil Ohlin-medaljen

Migros grundare Rola Brentlin och Alexander Funcke har idag deltagit vid Liberala Ungdomsförbundets konferens ”Universitet Liberal” där migro tilldelades Bertil Ohlin-Medaljen.

Motiveringen till priset:

Liberala ungdomsförbundet har beslutat att tilldela Bertil Ohlin-medalj i guld 2013 till Migro genom Rola Brentlin och Alexander Funcke. Motiveringen är följande:

I en tid där den migrationspolitiska snålblåsten kan kännas tilltagande, även på den borgerliga sidan, är tankesmedjan Migro en värmande och djupt efterlängtad vårvind. Genom att utgöra en samlande kraft för personer som enas i synen på fri migration som en grundläggande och individuell mänsklig rättighet, fyller Migro en roll som är både viktig och nödvändig. De perspektiv som Migro och dess grundare Rola Brentlin och Alexander Funcke söker tillföra den svenska migrationsdebatten lyfter blicken, går tillbaka till de grundläggande principerna och utgör ett solitt liberalt alternativ till konservativa och socialistiska värderingar – såna som sätter staters intressen framför individers. Årets mottagare av Bertil Ohlin-medaljen må vara en ny aktör i den svenska debatten, men de värden som Migro står upp för har en lång och aktningsvärd tradition.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Bertil Ohlin Medaljen:

Bertil Ohlin-medaljen är ett pris instiftat 1994 av Liberala ungdomsförbundet efter förre folkpartiledaren och ekonomipristagaren Bertil Ohlin. Bronsmedaljen delas ut till tidigare medlemmar av förbundsledningen och silvermedaljen till avgående ordförande samt personer eller grupper som gjort betydande insatser inom förbundet. Guldmedaljen är förbehållen personer som förbundet anser gjort stora insatser för liberalismen.

This entry was posted in Migration. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *