Reinfeldt: Åkesson har dubbel bokföring

Jimmie Åkesson är en man med dubbel bokföring i syn på ansvar, sa statsminister Fredrik Reinfeldt angående Jimmie Åkessons inlägg i dagens partiledardebatt. Och visst är det konstigt att Jimme Åkesson inte tar ansvar för sina partiföreträdares handlingar men gärna pekar finger åt invandrare som grupp.

 

Utdrag ur Reinfeldts replik till Jimmie Åkesson. Källa: Riksdagen.se

Jimmie Åkesson är en man med dubbel bokföring i syn på ansvar. Det ena gäller hans eget parti, vi har haft flera ledande riksdagsledamöter, ledande företrädare för Sverigedemokraterna som under de här åren i riksdagen har uttalat sig rasistiskt, uppträtt på stan med tillhyggen och hotat människor med annan etnisk bakgrund.

I varje av de tillfällena har Jimmie Åkessom meddelat att detta är enskillda exempel på avvikelser, individuella snedsteg som inte har något koppling till något kollektivt. Vi andra ska tydligen tro att i ett parti med rasistiska rötter finns inga rasister. Ett invandrarfientligt parti utan invadrarfientliga personer. Ungeför som en AIK match utan AIK:are i publiken.

Det är vad Jimmie Åkesson vill få oss att tro. Men han har en annan syn på när det gäller det kollektiva skuldbeläggandet i syn på invandring när man tittar på vilka som kommer till Sverige.

Jimmie Åkesson citerade sig själv i sitt inledningsanförande och höll sedan med sig själv. Redan i oktober 2009 skrev Jimmie Åkesson hur problemet ser ut. ”Vårt största utländska hot, meddelande Jimmie Åkesson, det är muslimerna som kommer till Sverige. Jag citerar: Massinvandringen från muslimska länder tillsammans med dem relativa höga födelsetalen inom den muslimska befolkningsgruppen talar för att denna utveckling kommer fortsätta om inte en politisk kursändring sker.

Nu talar vi inte om det egna partiet nu gäller det att kollektivt skuldbelägga människor för vilken religion de tillhör och det är deras grupptillhörighet i sig själv som blir problemet. Så talar en man med dubbla agendor. Han ser inte lössen i den egna fanan och han pekar gärna finger kollektivt på andra människor – och så påstår du att detta sliter isär Sverige. Det är aldelles uppenbart att du och ditt parti inte har svaren för framtiden för sverige.     

bokforing

This entry was posted in Migration. Bookmark the permalink.