OBS: NY LOKAL! Boklansering i riksdagen med Fredrik Segerfeldt

Seminarium i Myntkabinettet
Slottsbacken 6
21 augusti, 12.00–13.00

Är migration ett bättre verktyg än bistånd för att minska fattigdom? Kan migration spela en större roll i den globala fattigdomsbekämpningen?

Migration & utveckling

Varmt välkomna till ett lunchseminarium den 21 augusti i riksdagen, där vår nya bok Migration och utveckling – att resa sig ur fattigdom författad av Fredrik Segerfeldt, kommer att presenteras och diskuteras av en expertpanel.

Om Migration och utveckling

Migration är utan jämförelse det mest effektiva sättet att bekämpa fattigdom. Migranter kan tiodubbla sina inkomster, minska risken 16 gånger att spädbarn ska dö och fördubbla barns skol­gång. Remitteringarna, de pengar som migranter skickar hem till nära och kära i hemlandet, är mer än tre gånger högre än det globala biståndet. Ändå behandlas människans rörlighet över nations­ gränser mycket sällan som ett utvecklingsverktyg. I stället ses migration främst som ett problem som måste hanteras.

Fredrik Segerfeldt visar i Migration och utveckling att migration är det bästa sättet att lyfta fattiga människor till en högre levnadsstandard, och argumenterar för att ökad migration borde vara en del i FN:s kommande uppdatering av millenniemålen.

Läs mer och beställ boken här.

Medverkande:

Fredrik Segerfeldt, Författare
Gunilla Carlsson, före detta biståndsminister
Lisa Pelling, utredningschef på Arena Idé
Johan Hedin, riksdagsledamot för Centerpartiet

Moderator:
Rola Brentlin, Migro

Anmälan sker genom att maila brentlin@migro.se.

Boken kommer finnas för försäljning för 100 kr.

Varmt välkomna!

This entry was posted in Aktuellt. Bookmark the permalink.