Rola Brentlin på Nyheter24: Ett lågvattenmärke från vänstern

Rola Brentlin, grundare och redaktör för Migro, har läst och recenserat antologin Sverigedemokraternas svarta bok (Verbal 2014), och recenserar den på Nyheter24. Tyvärr är det en bok som handlar mer om Alliansens och nyliberalismens påstådda hemskheter än om vad som faktiskt driver Sverigedemokraternas politik framåt. Tydligen är det regeringen som skapar och utnyttjar Sverigedemokraternas framgångar, tydligen leder skattesänkningar till rasism och tydligen ska en lag mot bemanningsföretag minska Sverigedemokraternas inflytande.

Det ska sägas att det finns kapitel och element i boken som är intressanta och som skildrar framväxten av Sverigedemokraterna och deras resa mot riksdagen. Dock överskuggas allt vettigt innehåll av en haveristisk verklighetsbeskrivning av ett nyliberalt och rasistiskt Sverige.

[…]

Det finns många komplexa faktorer som kan förklara Sverigedemokraternas framgångar. Mittenpolitiken skapar utrymme för polarisering. En våg av främslingsfientlighet går genom Europa. Globaliseringen har skapat vinnare och förlorare. Alla svenska partier har kraftigt svängt mot en öppnare migrationspolitik. Att i en bok om Sverigedemokraterna fokusera på att smutskasta Alliansen och dess påstådda nyliberalism visar på en total oförståelse för både Sverigedemokraterna som parti och dess väljare. Att bekämpa luftslott ger sällan resultat.

Läs hela artikeln här!

This entry was posted in Aktuellt, Sverige. Bookmark the permalink.